Samo Zdrowie

suplementy CaliVita

tel. 888 203 203
SamoZdrowie > Nasze zdrowie > Na lepsze trawienie

Twój sposób na lepsze trawienie i oczyszczenie organizmu

Każdego dnia i niemal w każdej sytuacji, jesteśmy narażeni na kontakt z substancjami toksycznymi. Wielu dietetyków zaleca oczyszczenie organizmu przed rozpoczęciem przyjmowania suplementów diety. Warto zastosować Nopalin. Zawarty w preparacie nopal jest rośliną należącą do rodziny kaktusów z gatunku Opuntia. Nopal stał się stawny dzięki temu, że pozwala kontrolować masę ciała i zrzucać zbędne kilogramy. Zapobiega odkładaniu się tkanki tłuszczowej, jak również wspomaga jej redukcję. Ponadto poprawia nastrój i hamuje apetyt. Dzięki zawartemu błonnikowi czujemy się syci, nawet jeśli nie zjedliśmy zbyt wiele. W skład nopalu wchodzi zarówno błonnik rozpuszczalny, jak również nierozpuszczalny w wodzie, wywiera on wszechstronne pozytywne działanie na funkcjonowanie układu pokarmowego. Włókno roślinne kontroluje m.in. ilość wydzielanego soku żołądkowego, wiąże kwasy żółciowe, reguluje poziom glukozy i lipidów we krwi, wspiera pracę wątroby. Ponadto w skład nopalu wchodzą: witamina C, bioflawono-idy, beta-karoten, witaminy: Bi (tiamina), B2 (ryboflawina) oraz B3 (niacyna), składniki mineralne: wapń, magnez, potas, żelazo. Nopal jest również bogatym, naturalnym źródłem łatwo przyswajalnych aminokwasów, zawiera ich aż 17, z których 8 jest niezbędnych do prawidłowego wzrostu i rozwoju (aminokwasy egzogenne). Wśród wielu zalet nopalu najważniejsze to działanie:

  • antyutleniające
  • regulacja masy ciała
  • oczyszczanie okrężnicy
  • regulacja pracy jelit
  • wspomaganie funkcji trawiennych
  • wspomaganie pracy wątroby
  • uzupełnienie diety wegetariańskiej

Wśród szerokiej gamy produktów CaliVita warto również zwrócić uwagę na preparaty zawierające lecytynę, a wśród nich Triple Potency Lecithin. Po raz pierwszy obecność lecytyny wykazano w żółtku jaja. Można ją również znaleźć w kiełkach pszenicy, kukurydzy, w oleju słonecznikowym, rzepakowym, lnianym, w groszku i soczewicy. Do produkcji suplementów żywieniowych lecytynę uzyskuje się z ziaren soi. Z biochemicznego punktu widzenia lecytyna jest fosfolipidom wchodzącym w skład wszystkich błon komórkowych. Lecytyna w połączeniu z właściwą dietą normalizuje stężenie cholesterolu i trójglicerydów we krwi, zapobiegając odkładaniu się cholesterolu w naczyniach krwionośnych. Ponadto polepsza i przyspiesza procesy trawienne, dlatego warta też jest polecenia, gdy nie możemy odmówić sobte smakowitych potraw.

Pod ochroną NATURY!
Skuteczność naszego systemu immunologicznego zależy zależy od wielu czynników, tj. stanu zdrowia, kondycji fizycznej i psychicznej, sposobu odżywia się, stylu życia. Każdego dnia mamy kontakt z ogromną ilością zarazków chorobotwórczych, które próbują dostać się do naszego organizmu różnymi drogami, np. poprzez układ oddechowy, wraz z pokarmem, czy też przez skórę. Nie zawsze nasza odporność jest wystarczająca, aby stawić czoła wszechobecnym intruzom. Na szczęście można dodatkowo wspomagać nasz układ odpornościowy.
Warto sięgnąć po preparat ImmunAid, zawierający wyciąg z rośliny Uncaria tomentosa – koci pazur. Mimo, iż roślina ta stosować współczesna nauka wciąż odkrywa jej aktywne składniki i niezwykłe właściwości. Podstawowymi składnikami czynnymi tej rośliny są rożnego rodzaju alkaloidy wspomagające układ immunologiczny poprzez wpływ na aktywność limfocytów, ponadto wykazuje ona działanie antyoksydacyjne. Cynk zawarty w produkcie wzmacnia działanie immunologiczne kociego pazura.
We wzmocnieniu układu immunologicznego skuteczna może okazać się również spirulina zawarta w produkcie Spirulina Max. Alga ta jest cennym źródłem witamin oraz innych składników odżywczych, wspomagających nasz układ odpornościowy. Zawiera duże ilości substancji mineralnych, tj.: jodu, bromu, manganu, potasu i żelaza. Warto wspomnieć, iż spirulina zawiera 56 razy więcej żelaza niż szpinak i 28 razy więcej niż surowa wątroba wołowa. W skład tych alg wchodzą również witaminy z grupy B, a także witaminy A, C i E, kwas linolowy, chlorofil, kwasy nukleinowe (RNA, DNA).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Comments are closed.